Een echtscheiding is een zeer ingrijpende levensgebeurtenis, zowel voor ouders als kinderen. Terwijl de ouders proberen alles zo goed mogelijk te regelen voor hun kinderen, hebben zij zelf ook het nodige te verwerken. Dit te moeten combineren is een zware klus.

Tegelijkertijd verandert er veel in het leven van kinderen. Hun vader of moeder is niet meer elke dag bij hen, wellicht moet er verhuisd worden, soms naar een andere school, nieuwe vriendjes. Al met al ook voor kinderen een behoorlijke klus. Er wordt van ouders en kinderen veel gevraagd in deze periode. Er moet veel geregeld worden. Maar wat is nu eigenlijk het beste voor uw kind: welke omgangsregeling past het best bij hem/haar, wat wil hij/zij eigenlijk, hoe zorg ik dat mijn kind het gevoel heeft van allebei de ouders te mogen houden, en hoe weet ik dat mijn kind het goed heeft bij de andere ouder, welke basisregels kun je afspreken. Zo maar wat vragen die bij u kunnen leven. De praktijk is erop gericht u te helpen tot goede afspraken en een blijvende samenwerking als ouders te komen, ouders die zo goed mogelijk tegemoet komen aan wat een kind in deze situatie nodig heeft.

Hierbij kunt u denken aan

– verwerking van echtscheiding bij kinderen, individueel of in groepjes

– hulp bij ouderschapsplan m.b.t. omgangsregeling

– begeleiden van een omgangsregeling

– interactie-observaties (observaties van het contact en de omgang tussen ouder en kind)

– begeleidende gesprekken met de ouders m.b.t. de echtscheiding, waarbij het kind centraal staat.-

– hulp aan het kind om te zeggen wat hij/zij graag zou willen als dat moeilijk is

– uitleg van en advisering m.b.t. echtscheidingssituaties aan ouders, kinderen en leerkrachten

Openingstijden

De afspraken vinden plaats in de praktijk.

maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
Gesloten
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
Gesloten
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Wat ik doe

Orthopedagogische Praktijk Samen Verder is gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van kinderen en jongeren van 0-18 jaar en hun ouders bij echtscheiding. Maar ook bij opvoedings-, ontwikkelings- en gedragsproblemen, en met hechtings- en adoptieproblemen. Tevens kan onderzocht worden wat er aan de hand is en zou moeten gebeuren, bv. op het gebied van intelligentie of de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Informatie


Drs. Ingrid Peters
Prinses Margrietstraat 1
7204 AJ Zutphen
E-mail:
Telefoon: 06-42586090
KVK nummer: 66433657
Bankrekeningnummer: NL49INGB0007385785